Приветствам предложението на Бойко Борисов и Владислав Горанов за изсветляване на бизнеса с горивата. Нека пишат на касовата бележка маржа, с какъв марж мамят хората. Елементарно е, всеки има доставна и продажна цена. Даже може само маржа да пишат - 40 стотинки ли е, 50 ли е. Моят марж е около 7 стотинки, не е 40 и 50. Гледам да имам 7 стотинки печалба. Ако сложа 40 стотинки марж, ще имам 30 стотинки печалба. Хората ги интересува колко е покупната цена пи с какъв марж ни продават. Това коментира пред бТВ зам.-председателят на парламента Веселин Марешки.

Цената на горивата падна и заради протестите и заради падането на цените на международните пазари. Държавата не се е намесила,но тя трябва да се меси с осветляване. Като сложат маржа в бележката, всеки ще се ориентира как го товарят, посочи Марешки, който се похвали, че пред неговите бензиностанции няма протести.

Народът се съмнява за картел и аз съм на страната на народа в това съмнение, допълни той. По думите му, когато е започнал бизнеса е имало търговци, които са печелили по 70 стотинки от маржа. 

На въпрос за управлението на държавата Марешки прояви амбициите си. "Аз питам защо не съм в управлението на държавата, по-лош ли съм от Нинова, Каракачанов и Симеонов. Аз имам повече гласове, нашата група е по-голяма от двама от тримата, не съм влизал въоръжен в самолет, нито съм предлагал свой приятел за агенция. Аз, понеже искам да направя нещо добро за хората, седя в опозиция", заяви зам.-шефът на парламента. 

Няма заведени дела срещу мен, защото казвам само истината. 

По повод обвиненията към него, че е изнудвал други аптеки, Марешки даде за пример сделките си. В крайна сметка всички хора са казали, че няма заплахи. Имаме 100-ина сделки, с които никой не е казал, че е изнудван. Дал съм си имунитета, отсече той.