Полицията съобщи, че не са правени опити да се укрива гимнастичката Любомира Казанова като шофьор на автомобила, в който се е блъснал и починал на място 45-годишният моторист край Казичене, съобщи trafficnews.bg

"В момента върви разследване по случая, образувано е досъдебно производство. По случая правят технически експертизи, за да се установи скоростта на двете превозни средства. Предстоят и още разпити на свидетели", коментираха от МВР.

Близките на загиналия Васил Палпурин обаче твърдят, че той не е виновен за инцидента. Майка му открито обвини във Facebook бившата гимнастичка, завоювала бронзов медал от Игрите в Рио.

"С връзки можеш да се отървеш, мило момиче и да изопачиш истината, но на съвестта ти ще лежи един погубен живот. Моля за гласност и справедливост!", пише тя.

Майката настоява за гласност на случая, както и за справедливост. "Знам, че ще изпишат какви ли не неща, кой е виновен ще реши съда, на искам да се знае кой е участвал в инцидента, а не да се потули. Моят син не беше сам там! За една майка няма по-голям ужас от това да надживее детето си", завършва жената.

За момента е ясно, че инцидентът със загиналия моторист, е станал в събота около 16:00 часа в Казичене, но за него не е съобщено в официалния бюлетин на МВР. За катастрофа обаче пише в мото група във Facebook. 45-годишният Васил Палпурин не е имал шанс да оцелее, след като си е ударил главата след почти челния удар с колата на бронзовата олимпийска медалистка от Рио 2016.

Твърди се, че загиналият е карал пистов мотор без каска. Част от мотористите отбелязват в социалните мрежи, че техният колега е карал бързо и не е спрял на знак "Стоп". Друга е обаче версията на сестрата на загиналия Васил. "Брат ми живее в центъра на Казичене и тя живее там. Това, което знам, е че брат ми е карал мотора и е идвал от сладкарницата, вървял е по главен път.

Има "Стоп", но той е много затулен от храсти. Васил е знаел, че го има този "Стоп", има и легнал полицай, а пред него е имало автобус. Там има спирка. Той е изчакал автобуса и продължил. Важно е да се знае, че знакът е на поне 150 метра от удара. Всички го обвиняват и в следствието казват, че той не е спрял на стопа", настоява тя.

Тя била посъветвана при срещата си със следователката да търси свидетели, да разговаря с кмета, за да проверят има ли някъде охранителни камери, които може да са записали инцидента, станал близо до кметството.