Полицията и прокуратурата подхващат сагата с „Липовон”  – опасните хапчета, съдържащи веществото суботрамин, което е напълно забранено за употреба и по състав наподобява амфетамина.

Към момента е ясно, че в полицията са постъпили няколко жалби срещу фитнес инструктора Ричард Величков, който доскоро разпространяваше „добавката”, с която уж се отслабва.

„Да, имаме жалби срещу него”, потвърдиха за Glas.bg от МВР, но не пожелаха да конкретизират колко на брой са те и дали вече има образувано досъдебно производство срещу мачото от Смолян, който стана известен с участието си в риалити формата „ВИП Брадър.

Освен за разпит като свидетел, Ричард може да бъде и арестуван за търговия с опасните хапчета, ако материалите по случая бъдат предадени в прокуратурата. 

До разплитането на схемата се стигна, след като гласност на случая даде Любомир Жечев – победител в друг риалити формат - „Къртицата“, който открито обяви във видео, че фитнес инструкторът умишлено заблуждава клиентите си, че продуктът е за отслабване.

Във въпросните клипове Жечев подробно разказа с факти и доказателства, че всъщност "Липовон" не е от Мексико и освен всичко друго той е опасен за здравето. 

Пред TrafficNews обаче Ричард Величков обвини Любомир в изнудване, за да се спре лошата реклама срещу него. Той публикува и кореспонденция между двамата, в която Жечев му иска 2000 лева. В крайна сметка се оказа, че хронологията не е реална, тъй като бдителни последователи на Ричард поискаха от него да покаже дали номерът е реалният на Любомир. Ричард обаче отказа.

Като завършек на сагата работодателите му го изритаха от работа и му забраниха да припарва до фитнесите „Пулс”.

За това колко опасен е „Липовон”-ът разказва пред „Уикенд” 43-годишната столичанка Ирена Димитрова: 

„Купих си продукта „Липовон” през месец март. Четох за него в интернет сайтове, рекламира го активно Ричард Величков и твърди, че е вносител на оригиналния продукт от Мексико. Обадих му се на посочения телефон и взех 2 опаковки. Изрично попитах дали продукта е опасен, но той каза, че не е – можело да съм леко отпаднала, но трябвало да пия повече вода и всичко щяло да е наред. 

В резултат на 6-ия ден след приема на „Липовон” ме приеха в „Пирогов” с кръвно 210 на 155 и пулс 140. Лекарите бяха сериозно уплашени и ми казаха, че съм била буквално на косъм от фатален инфаркт. Това момче едва не ме уби”.

Тя веднага се свързала с Ричард Величков, който обаче я нахокал и я обвинил, че си измисля. 

„Държа се арогантно и безпардонно. Каза ми: „Кой знае какво си взимала, сигурно си наркоманка и си предрусала. Това няма как да е от продукта ми”, след което ми затвори. Повече така и не ми вдигна, а когато му писах съобщение, че ще сигнализирам в полицията и до медиите, ми отвърна, че ще ме съди за клевета.