Алкохолният бос Миню Стайков отново не успя да напусне следствения арест. За пореден път Апелативния специализиран съд отказа да смени с по-лека мярката за неотклонение на бизнесмена, който иска да бъде освободен, за да се лекува.

За да има по-голям шанс да излезне навън, бизнесменът е наел за адвокат Винсент Солари, който защитаваше бившия шеф на УЕФА Мишел Платини по време на делата срещу него за корупция, съобщи trafficnews.bg

Швейцарският топюрист обаче не се появи днес в съда. "Искам да бъда освободен, защото ми трябва рехабилитация. И тъй като става дума за счетоводство и експертизи, които са направени, няма с какво да попреча", каза Стайков пред магистратите.

Защитата му обяви, че след психиатрично изследване станало ясно, че състоянието му се влошава. След повече от година в килията Стайков имал симптоми на депресия и мисли на безнадеждност. 

Прокуратурата обаче твърди, че бизнесменът правел опити да натиска свидетели да не говорят по разследването. Той пък обясни, че го изнудвали за цигари, за да кажат истината, че е зле здравословно.

В съдебната зала стана ясно, че разследването срещу него е удължено с още два месеца - до средата на септември. В същото време, вчера на Стайков били предявени по-прецизни обвинения, имало и нови разпити.

Стайков беше арестуван на 5 септември 2018 г., заедно с други 10 души от служителите му. Бизнесменът се сдоби с нови обвинения наскоро, което съвпадна и с изтичането на срока, в който Стайков можеше да остане с наложена най-тежка мярка „задържане под стража” по закон. 

Новото обвинение срещу собственика на винпром "Карнобат" , е че е използвал подставени лица за получаване на субсидии от ДФ "Земеделие" за подпомагане на селските райони и за конверсия на лозя. Заедно с него са обвиняеми още 7 души - младежи, които са регистрирали еднолични фирми, с които са кандидатствали за средства от фонд "Земеделие".