Надявам се, че до 24 май ще открием 6-километровия участък на АМ "Струма" след Благоевград. Очаквам да има готовност преди празниците. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в сутрешния блок на Нова телевизия.

"Около 800 километра от републиканската пътна мрежа са в активни ремонти дейности. Ремонтираме и старите виадукти до основи", каза още министърът. 

"Тол системата е един от вариантите да финансираме една система, която от години е недофинансирана. Имаме недостиг на пари за пътната мрежа. Много километри от пътищата са в лошо състояние", коментира Аврамова.

"Няма да е лесно въвеждането на тол системата. Но 67 % от гражданите искат въвеждането ѝ, според запитване", разкри министърът на регионалното развитие и благоустройството.

"Работим технически по тол системата, от днес започва тестови период в рамките на 3 месеца. Ще тестваме всеки един компонент. Не цялата републиканска и общинска пътна мрежа ще бъде платена. 25 % от пътната мрежа ще е платена, от тях ще бъдат извадени участъците в лошо състояние. Докато не се оправят - няма да се плащат", завърши Петя Аврамова.