До сградата на КНСБ на булевард "Христо Ботев" в столицата строят наистина уникална по рода си огромна сграда, в която ще се помещават едновременно хотел, жилищна част с апартаменти, офис пространства и търговски център.

В хотел Marriott ("Мариот"), разбира се, ще има и подземни гаражи - цели 3 подземни нива. Възложител на процедурата е I Tower Development ("Айтауър Дивелъпмънт").

Сградата се състои от две основни части, а височината и достига умопомрачителните 113 метра. На това се равняват 30-те етажа, с които ще разполага сградата.

В тази кула, опираща почти до облаците, ще се помещават 206 хотелски стаи и 60 апартамента. Сградата ще разполага и с огромен ресторант. Ще има и СПА център с фитнес зала и басейн, бална зала и няколко ресторанта, включително панорамен на последния 30-и етаж, с капацитет от 80 места и тераса.
 
На последните десет етажа ще има 60 големи панорамни жилища със статут на апартхотел според последните концептуални идеи.

Разгънатата и застроена площ ще е 66 000 квадратни метра.

За да се реализира проекта, на италианската фирма бе отпуснат заем за 58 300 000 евро със срок от 12 години. Споразумението за финансиране на строителството на първия нов хотел "Мариот" в България подписаха Черноморската банка за търговия и развитие ЧБТР и Пощенска банка. 32 млн. евро са от осигурени от ЧБТР. 

Очаква се хотелът да осигури по-големи възможности за нарастващия туристически сектор в София и за конферентния туризъм. Туристите в България вече надхвърлят местното население, а 5-звездният и най-висок хотел в столицата ще помещава голяма част от тях.

Marriott трябва да бъде завършен през 2020 г. върху 4,6 дка на мястото на изгорелия софийски цирк до пл. "Македония". Сградата ще е в непосредствена близост с кулите на Синдикалния дом (88 м) и на "Сити Тауър" (74 м).