Софийският градски съд реши за убийците от Негован. Георги Нанчев и Пламен Шляпашки ще останат за постоянно в ареста. 

За двойното предумишлено убийство законът предвижда затвор до 20 години, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без замяна“.

Двамата майстори са криминално проявени, а 39-годишният Шляпашки дори е осъждан. Георги Начев, е лежал 4 пъти в затвора.

Според доказателствата той е разфасовал телата на жертвите, а вторият обвинен – Пламен Шляпашки, е извършил убийството. Пред разследващите те са направили самопризнания за тежкото престъпление.

В съда Пламен Шляпашки заяви, че няма какво да каже, а Георги Начев изказа съжалението си за случилото се, предават от bTV. 

"Каквото и да кажа, знам, че съм виновен, затова няма какво да кажа", заяви обвинения Пламен Шляпашки в съдебната зала. Той поиска домашен арест. Същата мярка поиска и Георги Начев, а в последните си думи каза, че съжалява.

Съдът обаче не уважи исканията им.

Двамата са застреляли възрастното семейство в дома им в София, след което са укрили телата и са се върнали да прикрият следите на престъплението.

Мотивът на убийството е бил финансов. Майсторите са искали да откраднат пари и бижута, както и друга собственост на жертвите. 

След като са ги застреляли в главата Шляпашки и Нанчев са разчленили телата, поставили в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем в землището на село Негован. Тленните останки на жертвите бяха открити дни по-късно случайно от граждани в близост до водоема.