Нови подробности по случая с убийството на 23-годишна стюардеса в стаята на хотел „Внуково“ в Москва! 25-годишен московчанин призна убийството на момичето, след като беше заловен от полицията. Малко преди това направи опит за самоубийство. После обясни, че много обичал починалата Албина Мухаметзянова и дори продал апартамента си за нея, за да я измъкне от стриптийз клуба, където тя заработвала.

Припомняме, Албина беше намерена мъртва в банята в стаята на хотел „Внуково“ на 10 юли. Изследването по-късно показа, че момичето е умряло от задушаване. Два дни по-късно заподозреният е арестуван - приятелят й, 25-годишният Никита Йенин, който веднага призна всичко и проговори за мотивите за убийството на любимата си. Оказа се, че московчанинът е удушил любимата си в пристъп на ревност.

Заподозреният беше издирван от цялата столична полиция, а на 12 юли той е задържан. Полицаите дори подозираха, че младежът може да се самоубие заради случилото се.

Ето видео от задържането на убиеца:

Познатите на Албина знаеха, че момичето учи за стюардеса и е наело апартамент с приятеля си, но не знаеха, че тя работи на непълно работно време в стриптийз клуб и точно там през март тази година се е запознала с Никита Енин.

Взаимоотношенията на двойката се развиват бързо и те започват да се срещат. Младият мъж настоявал любовницата му да напусне стриптийз клуба, защото той бил много ревнив, и след като тя отговорила, че всичко е по-сложно, отколкото изглежда, и тя трябва да се „откупи“ оттам, той - тайно от роднините си, продал апартамента, който получил от баба си. Но... и след това връзката им не станала по-добра. 

Два месеца по-късно Албина започнала да работи като стюардеса и двойката продължила да се среща.

През съдбовната нощ двамата отишли в хотела, където били до средата на следващия ден. Когато се събудил, Никита решил да погледне на любимата си контактите в телефона и установил, че тя комуникира с други мъже. И... в изблик на гняв започнал да я души. Когато най-сетне се успокоил, момичето вече не дишало.

Около 2 часа след убийството, по собствените му думи, той седнал до тялото на момичето, после я прехвърлил в банята и след като резервирал стаята за още една нощ, напуснал хотела.

По-късно, като част от разпита, той признава, че възнамерявал да се предаде на полицията и да разкаже за убийството без емоции. Адвокатът на задържания заяви, че неговият клиент не си спомня много от този ден.

За задържаното лице ще бъде насрочено психиатрично изследване. Самият Енин напълно признава вината си и не възнамерява да обжалва ареста.