Благотворителна акция за борба с диабета ще се проведе паралелно с откриването на Велосезон 2019 от Община Тракия в парк "Лаута" в Пловдив. Инициативата под тепетата е организирана от Лайънс клуб "Евридика", като продължение на кампанията "Поход срещу диабета" - по идея на Лайънс Клуб "Видин". 

По време акцията хората ще бъдат запознати как да се предпазят от диабета, ще бъдат направени безплатни измервания на кръвна захар със съдействието на лицензирана лаборатория "Рамус, както и изненади с колело на късмета. 

Основната идея на акцията е да се подкрепи каузата за закупуване на сензори за постоянен контрол на кръвната захар при деца с диабет тип 1 и предотвратяване на късните последици от болестта, а крайната цел - въпросните сензори да бъдат включени в списъка за реимбурсиране от Здравната каса в България, като и в други европейски държави.

"Само с вашето съдействие бихме достигнали до крайната цел. Децата с диабет тип 1 заслужават да имат по-спокоен живот и да постигнат ежедневие близко до това на здраво дете!", приканват дамите от ЛК "Евридика".

Мащабната инициатива "Поход срещу диабета" до момента е обхванала 16 български града чрез различни събития, а сега ще "акостира" и в Пловдив. Всеки желаещ може да се включи утре от 11:00 до 14:00 часа в парк "Лаута". Също така можете да го направите и със SMS на номер 17777 с текст DMS DIABET.