Лекарят, транспортирал момичето от село Сотиря до болницата призна, че оставил детето само с баба си и се качил при шофьора, но обяснява това с поведението на близките на Криси.

Д-р Димитров споделя, че се е чувствал много зле психически, но продължава работа, понеже: "Няма как, има график! "
Това е първият работен ден на доктор Недко Димитров след смъртта на 7-годишното дете.

Разказва, че в четвъртък, след сигнала на тел.112, тръгнали веднага, а на мястото вече ги чакали близките и полицаите. Детето било в ръцете на баба си.
Лекарят твърди, че започнал да преглежда Кристин, но бабата му попречила. 

"При това положение аз нито мога да продължа прегледа, понеже нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска... и при това положение аз нямам избор, по най-бързия начин трябва да го транспортирам до лечебно заведение, да го изведа оттам и казах: "Добре,тогава ще останеш с нас", казва д-р Недко Димитров.

Според бабата на детето преглед изобщо не е имало, а лекарят стоял безучастен.

"Той не се наведе, дори не си пусна чантата, да измери пулса, да ѝ сложи маска кислородна, да ѝ сложи система, нищо, нищо. Линейката, в която пътувах сама за болницата и исках помощ, виках, но никой, никой не се отзова, не знам дали са ме чували", разказа на свой ред Милка Георгиева.

Лекарят признава, че седнал до шофьора заради афектираната жена.

"Ако аз бях отзад, провокирам пак бабата да започне цирковете. Аз нямам достъп до детето, не може да се направи нищо, при това положение с това кървене нищо не може да се направи дори в спокойна обстановка. Специално за кървенето, което ме притесняваше най-много и деформацията на черепа и гърдите", казва д-р Недко Димитров и допълва: "Бабата не мога на насила да я изхвърля, защото попадаме под ударите на закона".

Лекарят вече е написал обяснението си по случая, което ще бъде изпратено до здравното министерство. Ако има нарушения, наказанията са: от мъмрене до дисциплинарно уволнение.