Мащабно търсене на изчезнали граждани, отговарящи на описанията на намерените в Негован, е започнала полицията в цялата страна. В областните и общинските градчета кварталните провеждат разговор с всеки един от регистрираните управители на етажна собственост, за да установят дали има изчезнали съседи в последно време, съобщава "Монитор".

"Обади се мъж, който се представи като полицейски служител. Обясни, че има намерени два трупа на възрастен мъж и жена край София, на които не е установена самоличността", разказа млада жена от Шумен.

"Каза, че заради това на територията на цяла България се извършва проверка и се водят разговори с всички управители на кооперации и блокове дали там, където те живеят има възрастни хора, които да липсват през последните два месеца и това да им е направило впечатление", допълни тя.

Данните за домоуправителите били предоставени на полицията от общините във връзка с извършваното разследване в Негован. Припомняме, че полицията вече помоли няколко пъти гражданите за съдействие.

Първоначално МВР призова хората да подадат сигнал, ако знаят или имат съмнения за изчезнали съседи и роднини от май месец насам заради намерените два разчленени трупа край софийското село.

През изминалия ден пък бяха публикувани ужасяващи снимки с дрехите на откритите край Негован разчленени трупове. Основната версия, по която работят прокуратурата и полицията за бруталното убийство е, че застреляните и разфасовани мъж и жена са станали жертва на свой близък и затова не са обявени за издирване.