Кристиян Бойков проговори за първи път след арестуването му за хакване на системата на НАП и пускането му на свобода пред Нова тв. "Белият хакер" е отишъл на работа, тъй като имал да довършва проекти, които са били затлачени заради неговото задържане, и фирмата вече е трябвало да плаща неустойки.

Кристиян е категоричен, че е натопен, но на този етап отказа какъвто и да е коментар по темата.

На въпроса: Как си обясняваш, че точно към теб се насочиха разследващите, той отговори: "Интересни факти, които са тъпи. Единственото обвинение, което видях, се състоеше от 4 реда, в които пишеше, че от някаква дата аз съм бил извършил нещо. Нищо повече. Това е едно потребителско име, което може да бъде всякакво. Но на този етап нека да не коментираме, моля ви."

"Ти не се чувстваш виновен, ти си спокоен?", попита го репортерката. Напълно, иначе защо щях да говоря с Вас. Надявам се да излезе така, че да се окаже, че това цялото нещо е... че съм натопен. Защото наистина е така.

Кристиян не пожела да коментира и факта, че адвокатите му подозират, че всичко това е удар от друга конкурентна фирма. 

Според него в медиите се пишат в момента какви ли не глупости. "Бил съм богат, а аз пуша цигари за 5 лева, возя се с градския транспорт и ям дюнери от лавката", иронично каза пловдивчанинът.