Плашеща случка, типично по руски, се разигра в православен християнски храм. За какво става въпрос - свещеник едва не удави бебе по време на кръщене, а майката реши да се намеси в истерия, за да спаси детето си от “светите” лапи. 
Обезпокоителната случка е запечатана от видеокамера. На кадрите се вижда отец Фотий Нечепоренко как насилствено вкарва голо момченце във водата, докато детето крещи в ужас. 

Тези християнски ритуали по традиция не се разминават без плач от страна на детето, но едва ли някоя майка е станала свидетел на подобно отношение.

След като кръщенето приключва, се оказва че детето е одрано по цялото тяло, има синини на врата и раменете си. За да не се стигне до по-сериозни физически травми и фатален изход, в един момент 24-годишната майка решила дори да се намеси и да спре свещеника, който буквално малтретирал момченцето. 
Травмата върху детето е огромна. Майката разказва пред “Дейли мейл”, че синът й вече се страхува от абсолютно всичко. 

Оказало се, че това си било навик на свещеника - самият той разказва, че покръствал деца по този начин вече 26 години. 

“Той направи абсолютно всичко, за да нарани детето ми. Видя много добре, че синът ми е по-голям и не може да се побере в купела. Трябваше просто да му намокри главичката, не да го тъпче вътре, както си знае”, разказва майката. 
Божият служител е с временна забрана. Официални лица от църквата споделят, че описанието на цялата ситуация дори е доста “леко”. Свещеникът, изпълнил ритуала, пък се защити и заяви, че майката преувеличила под влияние на емоциите си. 

“Според църковния ритуал детето трябва три пъти да се потопи под водата. Това и направих. Момченцето нито е глътнало вода, нито пък се е опирало в стените на купела. Изпълнил съм църковния си дълг”, заяви свещеника.