Центърът за спешна помощ Сливен започва вътрешна проверка по случая с убитата 7-годишна Кристин от Сотиря. 

Припомняме, че детето беше намерено в безпомощно състояние близо до дома си, след като 21-годишният Мартин Трифонов я изнасили. 

Детето беше с черепно-мозъчна травма, причинена от камък, но е било живо при пристигането на екипа на Спешна помощ. 

Родителите на Криси обвиниха лекарите в немарливост и заявиха, че медицинските служители не са направили нищо, за да спасят детето. 

Д-р Мариета Божидарова, която е завеждащ ЦСМП - Сливен  обясни пред bTV, че в момента се събират обяснения на екипа, извършил спешното повикване. При установени нарушения ще бъдат взети мерки според Кодекса на труда.

След обвинения, че не е присъствала медицинска сестра в линейката при транспортирането на малката Криси, лекарят подчерта, че по стандарт екипа трябва да е при пациента и за момента отказа коментар, тъй като предстои изслушване.

По думите на д-р Божидарова бабата е била „вкопчена” в детето и е отказала тя да бъде приета в болница, преди да дойдат родителите ѝ.

Също така обясни, че от момента на приемане на повикване за дете в тежко състояние, до приемането му в спешното отделение са изминали 26 мин.  

Очаква се да има резултати от изслушванията в рамките на утрешния ден.

Заради убийството на Криси в понеделник беше обявен Ден на траур в Сливен. Вчера при закрити врата Мартин Трифонов беше признат за виновен и му беше наложена най-тежка мярка “задържане под стража”.