Вчера сливенското село Сотиря беше разтърсено от нов потресаващ случай. Възрастен клошар и тийнейджър нападнаха 7-годишната Радка от ромски произход. Момиченцето си играело в квартала, когато било атакувано.

Майката разказала пред полицаите, че извършителите се гаврили с дъщеря и и я изнасилили. Полицията изяснява дали наистина е имало сексуално посегателство или нападателите са били спрени преди това. 

Двамата роми - 68-годишен мъж и 15-годишно момче, са били задържани още вчера. Тийнът обаче опитал да избяга. По-късно бил хванат от униформените. 

Между извършителите на нападението няма връзка. Кметът на селото Димчо Георгиев заяви пред “Нова телевизия”, че никой не знае как точно са се намерили или защо са извършили зверството. 

7-годишното момиченце е в болница и е адекватно, без сериозни наранявания. 

Майката на насиленото дете от Сотиря заварила 60-годишния Йордан гол върху дъщеря си. Мъжът е клошар и се нанесъл в пристройка зад къщата на семейството няколко дни преди това, без те да разберат. В стаята било и 14-годишно момче, а 7-годишната Радка била със запушена уста, съобщават от TrafficNews. 

Когато майката заварила бруталната сцена се разкрещяла за помощ, а след това дошли съседи, които пребили жестоко двамата насилници.

Майката и детето все още са в шок от случилото се. Момиченцето няма сериозни наранявания и вече е изписано от болницата. То е прехапало вътрешната част на устните си от уплаха.