Майките на деца с увреждания се отправиха към Министерския съвет на среща с Бойко Борисов. Премиерът ги очаква и след срещата ще бъдат дадени изявления, предаде Канал 3.

Това стана ясно след двучасова среща на представители на протестиращите майки в кабинета на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева с управляващите. След нея в парламента бе запазено мълчание, а коментарите за резултата от преговорите ще станат ясни едва и след разговора с Бойко Борисов.

Жените се срещнаха с министър Бисер Петков, с председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, със зам.-шефката на социалната комисия Светлана Ангелова.

Преди минути майките се отправиха заедно с тях към сградата на "Дондуков" 1, където ги очакваше премиерът Бойко Борисов.

Причината за срещата беше избухналото вчера недоволство на майките от приетия закон за личната помощ, гласуван от социалната комисия.

Жените заплашиха с подновяване на протестите и излязоха с протестно писмо, адресирано до държавните институции, в което заявиха, че има променени текстове, с които не са съгласни, а така също и че не е гарантиран финансовият ресурс.

По-рано в парламента социалният министър Бисер Петков отхвърли обвиненията за необезпеченост на закона, като подчерта, че средствата са осигурени през бюджета на МТСП и с допълнителните 150 млн. лв., които отпусна правителството.