Капитанът на националния ни отбор по футбол Ивелин Попов вече мисли за бъдещето си след футбола и започва да инвестира парите си в недвижими имоти и строителство. Родната  звезда на московския "Спартак" вече направи една успешна инвестиция в недвижимости. Попето вдигна баровски жилищен комплекс, оценяван на над 5 млн. евро.

Самата инвестиция Попов прави чрез фирмата си "ИКИ Билдинг-2017". В нея той е съдружник с двама бизнесмени с опит в строителството и продажбите на имоти.

На 1 март 2017 г. фирмата, чийто капитал е скромните 150 лева, плаща в брой 1 408 197 лв. за огромен парцел на столичната ул. "Отец Паисий". Теренът се намира в топцентъра на столицата. Заради поредния имотен бум търсенето на жилища и офиси в района е огромно, а цените гонят рекордни нива. Това от своя страна при добър проект гарантира огромни печалби на инвеститора. Следвайки съветите на своите партньори, Попето моментално брои солидна сума и за архитект.

Според плана общата застроена площ на сградата е 5730 кв. м. Така при цена на имотите в района около 1300 евро на квадрат Попов си печели приходи от над пет милиона евро.

Близки на Ивелин казват, че в момента се планират още няколко строежа с негови инвестиции. Засега няма яснота къде и какво, но на първо време се търсят терени из София. Самият футболист живее в Русия и му е по-трудно да работи у нас. Жена му Елена Паришева движи повечето неща на място, пише ежедневник.