Една от най-новите патрулки, които бяха предоставени на Областната дирекция на МВР в Пазарджик само преди около две седмици, е счупена след среднощен сблъсък с глиган. Катастрофата е станала в нощта срещу вторник на пътя Пещера-Пловдив, съобщава "Дарик".

Двама служители на реда от Районното управление в Пещера са обхождали с чисто новата "Шкода Рапид“ (една от 13-те, доставени на 23 май т.г.) района, когато пред колата  изскочило дивото прасе. Ударът бил неизбежен. След стълкновението с над 100-килограмовото животно са изпочупени фаровете, радиатор, калници, решетки.

Глиганът е загинал на място, а двамата полицаи са напълно невредими. За късмет в този момент не е имало други преминаващи автомобили по иначе оживената и скоростна отсечка, коментират запознати със случая. Смачканата патрулка е закарана в базата на МВР в Пазарджик и предстои да бъде ремонтирана.

Трупът на животното е предаден на представители на Държавното горско стопанство в Пещера, тъй като дивечът по закон е собственост на ведомството. Говорителят на дирекцията Мирослав Стоянов потвърди, че има такъв инцидент, но отказа подробности.

 "Радвам се, че е бил малкият дявол и няма пострадали хора, другото не е важно“, коментира сдържано Стоянов и допълни, че се надява колегите му да нямат повече такива инциденти.