Баща и дъщеря са най-вероятно двамата убити край софийското село Негован. 

Мъжът е около 70-годишен, а жената - на около 50 г. Основните улики срещу убиеца им са проектил калибър .22LR, изваден от главата на мъжа, портфейл, в който няма лична карта, дрехите на жертвите, както и ключ от Рено.

Убийството е извършено прецизно и професионално преди около 2 месеца. Мъжът е застрелян веднъж фронтално в главата. Куршумът попаднал в челото, малко над лявата вежда. За разлика от него жената е била простреляна в гръб, отново в главата. И този път изстрелът отишъл леко вляво. 

Затова се смята, че или мерникът на оръжието не е бил добър, или убиецът има лек тик. Причината е, че интервалът до централен изстрел и в двата случая е доста сходен, коментират разследващи пред „24 часа”. 

След разстрела убиецът съблякал жертвите си, нарязал телата с нож с гладко острие. За костите обаче е използвал малка брадвичка тип секира.

Останките от телата им били поставени в найлонови торбички и хвърлени в бидони. В плик били прибрани и дрехите. След това убиецът ги закарал край езерото в Негован. 

Според водещата версия той е смятал, че хвърля бидоните в блато. Вместо това обаче ги е оставил в гориста местност. Така до тях имали достъп кучета, които подхванали крайниците на жената, както и двете глави. Затова и са открити само черепи, по които няма нито едно парче кожа. Дупките от куршум обаче са ясно видими, а при мъжа дори е открит проектилът. Той е силно деформиран, разследващи го идентифицирали като калибър .22LR. Той е с диаметър 5,6 мм. Типичен е за спортни пистолети, както и за малокалибрени пушки. Самото му име означава дълга пушка (Long rifle - на англ. ез). 

Припомняме ви, че телата край Негован бяха открити в събота и неделя. Първо рибар откри черепа на жената. На следващия ден криминалисти намериха тялото ѝ, както и останките на мъжа. Въпреки че телата са изгризани, органите на жената са запазени. Причината е, че в бидоните се е насъбрала вода, която обаче разложила телата.

Липсват и двете ръце на жената. При мъжа е обратното - има крайници, но не и органи.

Вчера разследващите се натъкнаха на още човешки останки, предполагат, че те са на разстреляната жена.

Основен идентификатор, който може да помогне на МВР, са дрехите на двамата. Те били увити в найлонова торба. Дрехите са мъжки къси панталони, две тениски с къс ръкав и дамска пола. Полицаите се надяват по тях да са останали биологични следи от убиеца, който е съблякал жертвите си.

Заради летните дрехи отпад версията, че жена, загубила личната си карта в Негован, е убитата. На 11 август във Facebook група на селото се е появило съобщение със снимка, че край язовира е намерено дамско портмоне с личната карта на жена на име Гергана Б. Х. Разследващи отказват да коментират дали вече са проверили тази информация.

 

Намерено портмоне с лична карта на Гергана Борисова Христова на гьола на Негован (на въжето)

Posted by Валерия Кунова on Sunday, August 11, 2019

Полицаите от отдела за тежки престъпления в София споделят обаче, че извършителите на убийства и разчленявания на жертвите се разкриват бързо. В основата си това са битови драми, най-честите случаи са между роднини, но е имало и между съученици и близки приятели.

Смята се, че мъжът ще бъде разпознат много по-лесно. Причината е, че и двете му ченета - горно и долно, са намерени. Те са специфични и най-вероятно зъботехникът пази отливката и името на пациента. 

Жената също има няколко зъбни интервенции, сред тях коронки и мостове. Тя обаче няма протези и затова ще е по-трудно да се стигне до личността ѝ.