В Германия, недалеч от град Бремен, е открито огромно гробище с чисто нови автомобили от марката Mercedes-Benz. Около 9 000 автомобила стоят забравени на летището Алхорн, съобщава Radio Bremen.

Mercedes-ите са толкова много, че запълват 2,5-километровата писта за излитане на летището. Мнозинството от тях са кросоувъри от моделите Mercedes GLE и GLS, както и седани C-Klasse, E-Klasse и CLS.

Интересното е, че това не са последствия от скандала Дизелгейт. Оказва се, че това са бракувани нови автомобили. Колите са с дефекти, които са открити веднага след сглобката им, като проблемите са в броните или в седалките им.

След като гробището стана публично достояние, от Mercedes веднага коментираха темата, като казаха, че причината за брака са некачествени детайли от поддоставчици. Казват още, че тези коли ще бъдат оправени.

Интересен е въпросът, какво ще стане с по-старите модели на автомобилите на летището в Алхорн. Там има доста екземпляри от предишното поколение на GLE, както и от вече непроизвеждащата се R-Klasse.

Вижте ги!