Дъщерята на убития 75-годишен треньор по борба Йордан Атанасов и бившата учителка Марияна, чиито трупове бяха намерени разфасовани край Негован, е подала сигнал до МВР, че родителите й са изчезнали. Жената живеела в чужбина и поддържала връзка с майка си и баща си само по телефона. След като дълго време не успяла да се свърже с тях тя научила от медиите за двете открити тела и се притеснила, че това може да са именно майка й и баща й. 

Това разказа пред TrafficNews Нина Стефанова, приятелка на дъщерята, която екипът ни завари пред апартамента на убитото семейство, който се намира на седмия етаж на столичния булевард "Витоша". 

Жилището е заключено, а пред вратата има метална решетка.

Тя обясни, че снимките на дрехите, разпространени от полицията, са я насочили, че това може би са 75-годишният бай Данчо и жена му. Стефанова уточни още, че за последно преди около 40 дни убитите са били на опело.

В момента дъщерята на Йордан и Марияна била в България и давала показания в полицията дали родителите й са имали някакви притеснения или конфликти.

Вече има двама заподозряни мъже за убийството, които са задържани, но засега МВР не дава информация по случая. По информация на екипа ни отпечатък върху гилза е насочил полицията към тях.

Йордан и Марияна са били застреляни с по един куршум в главата преди труповете има да бъдат разчленени и натъпкани в бидони, които са изхвърлени край Негован.

Съседи от входа, където са живеели убитата двойка, разказаха, че те са нанесли тук преди около 3 години. Демонстрирали висок стандарт на живот, но се държали затворено. Имали куче голдън ретривър, който Йордан разхождал.

"Не са влизали в конфликти, оплакваха се само от съседите от апартамента над тях, че вдигали ужасен шум", обясни съсед на Йордан и Марияна. 

Както  вече съобщихме, Атанасов е бил треньор по класическа борба, който дълги години е работил в чужбина, където е изкарал добри пари. Подготвял е националните отбори на Саудитска Арабия и Нигерия.