Черен джип, спрян пред магазин за бидони, издал майсторите-убийци Шляпашки и Нанчев. Запис от видеокамерите, поставени пред търговски обект уловили черния “Чероки”, който отвел разследващите при извършителите на тежкото престъпление.

Припомняме, че за зловещото убийство се разбра, след като случаен човек откри човешките останки край Негован. Разчленените тела на бившия треньор по бокс Йордан Атанасов и жена му Марияна бяха намерени натъпкани в бидони. 

Полицията дълго време се опитваше да разплете историята като за пръв път стигнала до извършителите преди жертвите да бъдат идентифицирани. За да не се пречи на разследването обаче, властите отказали да оповестят откритието си и продължили да наблюдават двамата майстори. 

Пламен Шляпашки и Георги Нанчев извършили тежкото престъпление заради финансови мотиви. Те искали да откраднат от дома на жертвите си пари, бижута и друго имущество. Затова планирали убийството и дълго време - в продължение на около година, както стана ясно от техните самопризнания. 

Георги се познавал с жертвите си от 15 години. Затова и добре знаели с какво имущество разполагат Йордан и Марияна. 

Възрастната двойка е била убита на 14-ти юли в апартамента на семейството на столичния булевард „Витоша”. Останките пък бяха намерени на 17 август. 

Черният джип пред магазина за бидони отвел разследващите до двамата майстори. Полицията разкрила, че именно Шляпашки и Нанчев имали общо със смъртта на възрастната двойка.

Друг коз за следствието се оказват трите бидона, в които са били сложени разчленените трупове. По номерата на пластмасовите съдове криминалистите установили, че те са произведени в Румъния. Един от първите разпитани свидетели е вносителят на бидоните у нас. Чрез него полицията стигнала и до магазина, в който се продават, пишат от “24 часа”. 

Там разпитват продавачката, която прави справка кога са били купувани бидоните. Установило се, че датата е 14 юли, каза прокурор Георгиев.

Тогава разследващите върнали охранителните камери в магазина и видели, че хората, които пазаруват бидони, са двама мъже. Джипът, с който ги вземат от магазина, се води на името на Пламен Шляпашки.

Подозренията към Пламен и Георги се увеличили, когато разследващите започнали да проверяват телефонните им разговори преди и след 14 юли.

Единият от двамата имал активна комуникация със сем. Атанасови, която след 14 юли замлъква. Заради това кръгът на подозренията чии са останките край Негован почти се затворил.

Ключове за пощенската кутия, вратите на апартамента и пежото на Атанасови, намерени край водоема в селото, дали белези кои са убитите.

В апартамента на семейството в столичния кв. “Иван Вазов” имало и биологични следи, които убийците пропуснали да изчистят. По експертни справки станало ясно, че ДНК профилът им съвпада с този на намерените останки.

“Каквото и да кажа, знам, че съм виновен”, каза пред съда Пламен. Съучастникът му Георги промълви, че съжалява.

Днес Софийският градски съд реши да остави двамата майстори за постоянно в ареста. Шляпашки и Нанчев поискаха да бъдат пуснати под домашен арест, но магистратите не уважиха молбата им.