Баща и син се удавиха вчера на плаж “Липите” край Синеморец. Това е поредният инцидент на неохраняемия плаж, а при вчерашната трагедия по чудо оцеляха и другите двама, погълнати от водите на Черно море - друго дете и още един мъж бяха спасени от опасното мъртво вълнение. 

Трагедията на групата от Разград започнала с влизането в бурното море на тийнейджърите Мишо и Радо. Тогава морето завлича 16-годишните момчета.

Мишо успява да излезе. Бащата на Радо и още един мъж се хвърлили да спасяват другото момче. 

Към акцията по спасяването се включили спасители от съседния плаж. 

“Аз бях най-близо до джетовете. Наложи се да вземем един и да стигнем до плаж “Липите”, но за съжаление, малко късно”, разказва пред нова телевизия Стефан Масленков - един от притеклите се на помощ спасители.

Той поясни, че силните вълни на мястото правят морското дъно неравно. И каза, че туристите предпочитат „Липите”, защото е уединен и не е застроен.

Масленков е категоричен, че за безопасността на плажуващите е добре те да посещават охраняеми плажове и да се съобразяват с флаговата сигнализация.

„На такива плажове с неравно дъно хората са привлечени от местата, които са привидно тихи. Но точно там морето дърпа най- силно. Трябва да се избягват и зоните около скали, защото там почти винаги има мъртво вълнение”, каза още спасителят.