Депутатите в парламента в Нова Зеландия влязоха в ожесточен словесен сблъсък докато течеше дебатът за цените на горивата. Един от депутатите обаче помоли за тишина и ред в залата, за да не притеснят… малко бебе.  Да, точно така. Случката е напълно истинска. 

Малкият Тутанекай е роден от сурогатна майка и е син на депутатът Тимъти Кофи и съпруга му, пише “Ройтерс”. 

Бебето е едва на шест седмици, но вече е присъствало на важни разговори, които касаят съдбата на народа в Нова Зеландия. 

За да свърши работата си както трябва обаче, Кофи имал нужда от малко помощ. Затова председателят Тревър Малард предложи на своя колега да подържи и нахрани сина му, докато той спори ожесточено с останалите от трибуната.  

Новороденото се присъединява към множеството други бебета в законодателния орган, след като Малард облекчи правилата през 2017 г., за да направи парламента по-достъпен за деца.

Малард, който е ветеран в политиката и има три големи деца и шестима внуци, се надява, че повече работодатели ще последват примера му.

"Установих, че подобна политика допринася за позитивната атмосфера на работното място", каза той и добави, че често е виждал бебета в коридорите на властта и дори в басейна на парламента, който е в затворено помещение.

Присъствието им води до повдигане на духа - доказва го охотата, с която официалните куриери заменят обичайните си задължения за доставка на документи с грижа да доведат дете в парламента, каза той. 

"Когато доведат бебе… всички се надпреварват кой да се грижи за него", каза Малард.