Бащата, който в продължение на 3 години системно изнасилвал собствената си дъщеря, е бил предаден на полицията от съпругата му - майка на 13-годишното момиче. Това стана ясно от изявление на началника на полицията в Казанлък Стойчо Крачолов днес, който не каза името на задържания мъж, но уточни, че е на 40 години. Не стана ясно обаче защо чак сега, след цели 3 години, майката е събрала кураж да подаде сигнал срещу мъжа си.

Името на злодея обаче вече е ясно - това е Стоян Владев от казанлъшкото село Дунавци. Стоян Владев е завършил Музикалната академия в Пловдив и е бил учител по музика в едно от големите училища в Казанлък. 

От Районната прокуратура са повдигнали обвинение на насилника за това, че от май 2016 г. до февруари тази година в условията на продължавано престъпление се е съвкупявал с  дъщеря си чрез използване на положение на надзор. Той е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

До настоящия етап на разследването са разпитани свидетели, включително и е проведен разпит на пострадалото дете пред съдия, събрани са писмени доказателства, назначени са две комплексни психолого-психиатрични експертизи, с обект на изследване обвиняемия и пострадалото момиче.

Продължават активните действия по събиране на доказателства. Предстоят разпити на свидетели разполагащи с информация, касаеща извършване на деянието, назначаване и изготвяне на медицинска експертиза и събиране на писмени доказателства.

Срокът за разследване е двумесечен.