От Окръжна прокуратура -Бургас съобщиха, че работят по всички версии по случая със смъртта на 18-годишното момче, което загина в аквапарка в Приморско.

Първоначалното досъдебно производство е било образувано за най-тежкото престъпление от Наказателния кодекс за умишлено умъртвяване на лицето С. Г. Г.

От Окръжна прокуратура Бургас обясниха, че това не изключва нито една от версиите, включително и че става дума за инцидент. Към момента са назначени две експертизи. Една трябва да установи какви са причините за смъртта на момчето, а друга е комплексна техническа експертиза на водното съоръжение.

От прокуратурата уточняват, че са извършени разпити на множество свидетели, включително и на очевидци на деянието, като предстоят още такива, съобщи news.bg. По случая се изготвя и фотоалбум на местопроизшествието.

Предмет на разследването ще бъде както законосъобразното функциониране на водното съоръжение, така и дали са налице данни за осъществени престъпления от общ характер от длъжностни лица. 

Управителят на аквапарка в Приморско Николай Михайлов заяви, че на всеки пост има охранител, и че най-вероятно пързалката не е ползвана според указанията, а загиналото момче се е спуснало с главата напред.

"За съжаление не съм пряк свидетел на случилото се, доколкото разбрах, е регистрирано неправилно спускане по пързалката от момчето, не знам от кое точно момче. В момента се води следствие, там вече органите ще кажат какво за какво става дума", обясни Михайлов.

По думите му си има правила за спускане по пързалките, явно младежът не се е спуснал както трябва, спускането се контролира, явно не е спазена инструкцията на служителя.

Аквапаркът остава затворен, докато тече разследването. До момента няма привлечен обвиняем по случая.

Припомняме, че вчера, 8 август, 18-годишен тийнейджър загина, докато се спускаше по екстремна пързалка тип "цунами".