3-годишно момиченце е прието в "Пирогов" по спешност, след като лекари изгориха ръката му при обработване на рана. Родителите на детето обвиняват лекарите от Бърза помощ в Червен бряг. "Вследствие на ухапване от комар на дъщеря ми, която наскоро навърши 3 години, потърсихме медицинска помощ във ФСМП Червен бряг.

Заради некомпетентна лекарска намеса на д-р Ваня Кирилова, която помолих да направи превръзка на детето, това доведе до хирургическо лечение при животозастрашаващи инфекции на меките костни тъкани. След което детето ми беше прието по спешност, с опасност за живота и висока степен на изгаряне в "Пирогов", разказва майката Анелия Бухалова.

По думите на жената, първият ден раната на детето е обработена добре, бита ѝ е ваксина. На следващия ден попадат на д-р Кирилова. "Тя първо ме изгледа лошо, все едно не иска да се занимава с детето, каза ми, че няма стерилни марли и не съм за там", допълва майката. Следват часове плач и пищене от болка, след поставянето на лекарство, директно върху раната.

На другия ден детето е прегледано от хирург и вдига температура. Тогава, след консултация с личния лекар на момиченцето, е установена огромна рана на ръката и. По препоръка на друг лекар момиченцето е закарано по спешност в "Пирогов". "Там направиха всички изследвания и се установи, че раната не е от комара.

Приеха ни с висока степен на изгаряне", разказва Анелия пред Нова тв. В болницата лекарите обяснили, че детето е можело да почине от отравяне на кръвта. От Спешния център в Червен бряг тепърва ще се запознават със случая. Досега не е започнала проверка, защото нямат писмена жалба. Лекарката обаче твърди, че не е допуснала грешка.

"Да, аз съм виждала детето на едно мое дежурство, точно за 5 минути. Лечението му е започнато преди това, видяла съм раната, сложих му суха марля и го насочих към хирург. Учудвам се защо точно моето име е намесено при положение, че в лечението са взели участие доста хора", коментира д-р Ваня Кирилова. Майката на момиченцето обяснява, че ще търси правата си по съдебен път.