Преди повече от 20 години едно момче от България имало мечта. И само преди по-малко от 24 часа тя най-накрая се сбъднала. 

Името му е Дидо Пешев. Любовта му към метъл бандата “Металика” започнала още в младежките му години. Цялата му стая била облепена от пода до тавана с постери, картички, рисунки, лепенки на великата група. 

Купил първата си китара, за да се научи да гали струните като Джеймс Хетфийлд. Прекарвал часове след училище в свирене. 

Постепенно се появила и любовта му към рисуването. Станал илюстратор и създал своя фирма в София - “Bare Hand Society”. Прави пана, дрехи с различни принтове… Твори, ако трябва да обобщим. 

Междувременно пък свири съвсем професионално в малка рок група Them Frequencies. 

Във всичко това винаги го е напътствало едно единствено нещо - любовта му към “Металика”. 

Едва ли малкото момче отпреди 20 години си е мислило, че някога ще направи постер за официалния концерт на бандата в Полша. 

“Тази вечер могъщите Metallica ще свирят пред 70 000 души във Варшава, а аз имах честа да бъда поканен да нарисувам официалния принт постер за концерта”, написа в деня на концерта самият Дидо във Facebook. 

Върху плаката е изобразен полски хусар (в средата на 17 век са били смятани за най-добре подготвената кавалерийска част). Под съзвездието „Орион“ (както са казва и емблематичния инструментал на Metallica), флагът на хусаря отдава почит на едноименния шедьовър на бандата, който навършва 28 години този месец.

Постерът е с размери 18 на 24 инча и можеше да бъде закупен от официалния мърчандайз щанд на снощния концерт на бандата на националния стадион във Варшава, част от турнето WorldWired 2019. Ще бъдат отпечатани и малък брой плакати с номерация, които ще бъдат пуснати в продажба в магазина на Дидо Пешев.

“Благодаря на групата, че ми се довери и на мърчандайз компанията за професионалното изпълнение на проекта”, написа още българският илюстратор.

 

Friends, this is a special one and really personal to me. I’m thankful for every moment like this one as they don’t...

Posted by Dido Peshev on Wednesday, August 21, 2019