19-годишно момиче е издъхнало в Карнобат. Около 15 часа вчера Жана е колабирала в басейна на плувен комплекс „Мираж“, а при пристигнаето си от Бърза помощ само са констатирали смъртта й.

Първоначално за кончината на момичето се предполагаше инфаркт или гълтане на езика. Аутопсията на съдебния лекар към УМБАЛ Бургас по-късно обаче е установила, че Жана е починала от…удавяне, предава Флагман.бг.

Спасители коментираха пред местната медия, че невинаги удавянето има класическите признаци на мятане на ръце и викове. Опитните лайфгардове познават ситуацията и оказват своевременна помощ на давещия се, дори когато няма видими сигнали. В Карнобат обаче е нямало кой да помогне на Жана, която просто се е задушила във водата.

Зам.-апелативният прокурор и говорител на държавното обвинение Йовита Григорова бе лаконична и обясни, че се изчаква заключението на вещото лице за съдебно-медицинската експертиза и едва след това ще предприемат необходимите мерки.

Жана е била отличен ученик, завършила е СУ „Христо Ботев“ преди няколко месеца, има приятел, с когото са правили планове за бъдещия си живот.