Започва трета поредна кампания "Купи и Дари!" в подкрепа на Кризисен център "Самарянска къща". За 14 години в Кризисния център са били настанени 706 души, като повече от половината са деца-382 заради домашно насилие и 29 заради трафик.
 
До 30 юни , всеки клиент на Хипермаркет Метро Кеш§Кери има възможност да дари в следкасовата зона закупени по избор продукти, като с тях ще бъдат подкрепени жени и деца, преживели насилие, настанени в центъра на Сдружение "Самаряни".
 
Организаторите- Сдружение "Самаряни" в партньорство с Ротаракт клуб Стара Загора, канят старозагорци да се включат в инициативата и да дадат воля на добрината, която носят в сърцата си!

Ето и препоръчителния списък:
- боб, леща, ориз
- захар, сол, брашно
- макаронени изделия
- олио, оцет
- картофи, сезонни зеленчуци и плодове
- консервирани храни, компоти,конфитюри
- лютеница, пастет
- прах за пране
- почистващи и хигиенни препарати
- тоалетна хартия, салфетки
- сапун, шампоан
- паста и четка за зъби
- памперси и мокри кърпи

Сдружение “Самаряни” управлява повече от 15 години най-големият функциониращ Кризисен център в южна България - сега с капацитет от 15 места - “Самарянска къща”. В него се осъществява кризисно настаняване на пострадали от насилие, трафик или друга форма на експлоатация, жени и техните деца. Изпаднали в състояние на силен стрес, след преживяно насилие, останали без подслон, доходи, емоционална или материална подкрепа от близки хора, идвайки в Кризисния център, в една защитена среда, жените и децата им получават напълно безплатно необходимата им психо-социална помощ и професионална подкрепа в процеса на възстановяването им.