„БСП да не се занимава отново със своя демократичен Устав,  Конгресът да не допуска промени в него и да се съсредоточи към спечелване на местните избори, а председателят Корнелия Нинова да оттегли оставката си”, това решиха членовете на Областния съвет на БСП-Стара Загора на свое заседание. Те призоваха всички членове към обединяване, диалог и разбирателство в Българската социалистическа партия. „Към действия за взаимно уважение и споделена отговорност, към търпимост и съпричастност, към това да се обединим и да очертаем общата посока за успехи и победа на местните избори”, заявиха областните социалисти.

На заседанието председателят Румяна Динева представи задълбочен анализ на Евроизборите в старозагорска област, с  изводите на 11-те общински структури и посочи първостепенните задачи, които да укрепят организациите за  кметските избори. Според социалистите от региона  най-важното, с което трябва да се справят за вота наесен, е бруталното купуване на гласове от ГЕРБ и ДПС. 

„ГЕРБ гарантират влиянието и подкрепата си чрез натиск върху бизнеса, както и чрез своите представители в местната и държавната власт, предлагаха се финанси по различни поводи, хранителни стоки, облаги, административна зависимост в общините и кметствата с кметове от управляващата коалиция или ДПС, насаждане на страх, контролиран и корпоративен вот чрез натиск или корупционна заинтересуваност на бизнес формирования. Тази порочна практика трябва да бъде преустановена”, заключиха социалистите.