Ден преди старта на световното първенство по художествена гимнастика в Баку - готови ли са златните ни момичета за победа?

Президентът на родната федерация Илиана Раева е категорична - до момента момичетата ни показват прекрасно спокойствие, кондиция и концентрация.

Световното в Баку е последната крачка преди Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Катрин Тасева, Боряна Калейн и Невяна Владинова са златните момичета, които представят страната ни в Баку и ще се борят за спечелването на две квоти за олимпиадата.

“Тук атмосферата е такава, че не им позволява да не мислят за това, че им предстои едно много тежко състезание. Напълно го осъзнават, но мисля, че са достатъчно добре подготвени, за да бъдат спокойни. Ние правим всичко, което трябва да правим, за да бъдат спокойни, концентрирани. Утре започваме!", коментира Илиана Раева прид bTV ден преди старта на състезанието.

"Искам да са спокойни, да са уверени в това, че са силни наистина и да покажат една силна игра. Най-важното, за което сме дошли, са тези две квоти. Надявам се да успее", завърши президентът на БФХГ.