Само фирма "Рудин" ООД бе поканена да предостави декриптиращ ключ за ценовата си оферта по поръчката за "Проектиране и изпълнение на строителство, част от Общинската спортна инфраструктура - Стадион "Локомотив“ - град Пловдив“.
 
„Техническото предложение на тази фирма единствено отговаря на всички изисквания, залегнали в поръчката и събира 50 точки от 60 възможни. Другите трима участници – "ГБС Пловдив" АД, "Артстрой" ООД и "Спортклуб Лаута" ДЗЗД, отпаднаха на етап представяне на техническо предложение“, коментира шефът на дирекция "Обществени поръчки" към Община Пловдив Тодор Тодоров.
 
„Спортклуб Лаута“ ДЗЗД не е представило документ, доказващ съответствие с изискванията за лично състояние и критерий за подбор, а техническите предложения на другите двама участници не отговарят на изискванията на възложителя.
 
 
Цената, която са посочили от "Рудин" ООД за строителните работи на стадион "Локомотив", е 9 986 846, 65 лева без ДДС.
 
До няколко дни предстои комисията по избор на изпълнител да се запознае детайлно с финансовата оферта на "Рудин" ООД и ако няма забележки, да даде възложителя да излезе с решение, след което започва да тече десетдневния срок за обжалване.