"Лудогорец" спечели 9-ата си поредна титла в първенството, след като победи "Берое" с 2:1. Така разградчани са недостижими на върха в класирането четири кръга преди края. 9 поредни титли до момента имаше само ЦСКА в средата на миналия век.

Награждаваенето ще бъде най-вероятно през идната седмица след двубоя с "Локо" (Пд). 

Разградчани вече имат 65 точки, 14 повече от втория ЦСКА при четири кръга до края на сезона. “Орлите” спечелиха девета поредна титла и изравниха рекорда на “армейците”, които стават шампиони девет пъти поред в края на 50-те и началото на 60-те години на миналия век.

Това е и първата титла на Лудогорец, спечелена под ръководството на чужд треньор, след като досега Георги Дерменджиев (3 титли), Стойчо Стоев (2), Ивайло Петев (2) и Димитър Димитров носеха успех на “орлите”.

Триумфът на Лудогорец означава, че тимът ще участва в квалификациите за Шампионската лига през следващия сезон, които заради сгъстяването на календара заради кризата с коронавируса, ще се провеждат в един мач до плейофите за влизане в груповата фаза, които ще бъдат в традиционните два мача на разменено гостуване. Първият квалификационен кръг ще се изиграе между 8 и 11 август.

След това поражение Берое заема шесто място в класирането с 43 точки.

Гостите поведоха в 28-ата минута чрез Алиун Фал. Тогава той получи чудесно дълго подаване, пребори се със защитник на домакините и с удар от вратарското поле в далечния ъгъл матира Владислав Стоянов за 1:0!

Резултатът остана непроменен до полувремето и реакцията на Павел Върба не закъсня. На почивката той извади Абел Анисе за сметка на голмайстора на отбора Клаудиу Кешеру. Натискът на разградчани стана още по-свиреп след тази промяна и след почти час игра Марселиньо стреля, Душан Перниш изби в гредата, а добавката на румънеца беше неточна.

Малко след това логичното се случи и Лудогорец изравни. Берое сбърка при изнасянето, Вандерсон върна назад към Каули Оливейра, който финтира противник и с хубав удар от пеналта по земя с левия крак се разписа за 1:1!

120 секунди по-късно пълният обрат беше факт. Мавис Чибота проби по десния фланг, навлезе в наказателното поле, където се подигра със защитата на Берое и с техничен шут оформи крайния резултат.

В 80-ата минута резервата Кешеру се разписа след добавка, но голът беше правилно отменен за засада. До края Перниш улови удар на Антон Недялков.

Лудогорец - Берое 2:1

Голмайстори: 0:1 Фал (28), 1:1 Каули (60), 2:1 Чибота (62)

Лудогорец: 27. Стоянов, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 21. Григоре, 3. Недялков, 18. Дяков, 12. Анисе, 13. Чибота, 95. Каули, 88. Вандерсон, 84. Марселиньо
Треньор: Павел Върба

Берое: 12. Перниш, 5. Мезаг, 6. Цветков, 10. Макоута, 11. Фал, 17. Конте, 20. Перейра, 22. Мерло, 27. Стоянов, 59. Тоуба, 73. Минчев
Треньор: Димитър Димитров