Взрив на автомобил на футболен съдия спря първенството в Кипър! Атентатът е станал вчера в Ларнака, а колата е собственост на рефера Андреа Константину.

Автомобилът е избухнал на паркинга пред дома на 33-годишния съдия. За щастие, Константину не е бил в колата в този момент. Той дори не е бил в Ларнака в този ден. Арбитърът е бил на семинар в Агия Напа, но веднага си е тръгнал, след като научил за инцидента.

От взрива колата е получила сериозни повреди. Полицията е започнала разследване на случая и за момента се е съсредоточила около сградата, в която живее Андреа Константину. Причината е, че според свидетели там в последните дни са се навъртали съмнителни лица.

Според властите, причината за атентата е работата на Константину като футболен съдия и по-специално мач, който е ръководил от началото на годината. Президентът на Кипърския футболен съюз Йорос Кумас е посетил семейството на рефера, за да изрази подкрепата си, пише "Блиц".

Това е втори голям скандал в кипърския футбол в рамките на няколко дни. Преди това Омония (Никозия) поиска УЕФА и ФИФА да започне разследване на местната футболна централа, тъй като разполага с достатъчно данни за корупция. В момента Омония е на второ място в първенството, на четири точки зад лидера Анортозис.