Съперничеството между Рафаел Надал и Роджър Федерер е едно от емблематичните за съвременния тенис. Затова феновете на аристократичния спорт очакваха с нетърпение жребия за “Уимбълдън”. Още повече, че дни преди тегленото му Рафа възнегодува срещу решението на домакините да го поставят под №3 в схемата, въпреки че е №2 в света. Мнозина се надяваха Рафа да не попадне в половината на Маестрото, за да могат евентуално да гледат класиката чак на финала, но жребият реши точно обратното. Така двамата ще се срещнат на полуфиналите, ако, разбира се, спечелят мачовете си преди това. В случай, че големите фаворити не допуснат изненада, Рафа ще трябва да победи и Роджър, и Новак Джокович, за да вдигне шампионския трофей.

Федерер стартира срещу южноафриканеца Лойд Харис, а във втория кръг го очаква по-добрия измежду британеца Джей Кларк и американския квалификант Ноа Рубин. В четвъртината му са още Кей Нишикори, Джон Иснър, Матео Беретини и Борна Чорич.

Надал пък ще има за съперник на старта Юичи Сугита, а във втория кръг може да играе с Ник Кирьос. Именно австралиецът спря испанеца на осминафиналите през 2014 г. Сред потенциалните му опоненти за четвъртфиналите пък е австриецът Доминик Тийм, когото победи на финала на “Ролан Гарос”.

Миналогодишният шампион и водач в основната схема Новак Джокович ще започне защитата на титлата си срещу 57-ия в света Филип Колшрайбер. Във втори кръг сърбинът може да срещне Малек Джазири или Денис Кудла, докато в трети го очаква евентуален сблъсък с Душан Лайович. Гаел Монфис е негов вероятен съперник за осминафиналите, а за място на полуфиналите Ноле може да спори със Стефанос Циципас. Следващото му препятствие пък може да бъде Александър Зверев или Кевин Андерсън, които са другите най-високо поставени тенисисти в неговата половина.