УЕФА официално повдигна обвинения срещу България и Англия= Причината е снощният мач от европейските квалификации в София, завършил 6:0 за гостите.

Европейската футболна централа ще ни разследва по четири изброени точки.

Първата е за “расистко поведение” по член 14 от Дисциплинарния правилник на УЕФА. Втората е за хвърлени предмети - по член 16. Третата е за прекъсване на националния химн. Последната точка, която ще бъде разгледана детайлно от вещите органи, е свързана с повторения на големия екран - член 42 от Правилника за сигурност и защита.

Англичаните също ще бъдат разследвани по две точки: Прекъсването на националния химн и недостатъчен брой пътуващи стюарди. УЕФА ще разследва всички изброени предполагаеми инциденти, като датата все още не е оповестена.

Припомняме, че в УЕФА бяха предоставени всички възможни доказателства, събрани от видеозаписи и показания на внедрените в публиката агенти на организацията Футболът срещу расизма в Европа FARE.

Междувременно премиерът Бойко Борисов категорично заяви, че не приема британските обвинения към България, че страната ни е расистка.

Заради случилото се на трибуните вчера днес президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, която по-рано му беше поискана от правителството.

Започнаха и проверки в офисите на федерацията. Антимафиотите нахлуха в двете сгради на БФС и започнаха изземвания. Разследванията са за корупционни схеми.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че акцията на антимафиотите в офисите на БФС заради договорени мачове днес случайно е съвпаднала с оставката на шефа на футболния съюз Борислав Михайлов.

Петима в ареста след акцията на антимафиотите в БФС

Униформени нахлуха в офиса на БФС! (ВИДЕО)

Борислав Михайлов: Няма да подам оставка от поста си в БФС!