Тервел Пулев попиля американеца Дешон Уебстър и зарадва хилядите фенове в зала “Колодрума” в Пловдив! С успеха българинът  грабна Интерконтиненталната титла на WBA. Това бе 15-а поредна професионална победа

За първи път по-малкият Пулев изигра пълен мач.

В картите си съдиите бяха категорични - 118-110, 120-108, 118-110 в полза на българина срещу родения в Канзас боксьор.

ПЪРВИ РУНД

Двамата започнаха с размени на леви прави, като Тервел първи проби гарда на противника, а после добави и ъперкът в тялото. Няколко леви крошета в тялото бяха комбинирани с десен ъперкът, като Пулев много по-добре контролираше дистанцията. Уебстър пласира два поредни леви прави с максимално разтягане, а с ляво кроше на американеца дясната буза на Пулев леко се зачерви. В крайна сметка доста добър първи рунд за "домакина".

ВТОРИ РУНД

Американецът "изяде" доста удари в тялото в предните 3 минути и сега реагираше на смяната на нивата от страна на Пулев. Почти 90 секунди обаче двамата се финтираха без значими попадения, като Тервел още не можеше да пласира чисто дясната си ръка в главата на съперника. Благодарение на указанията на Михаил Таков Пулев отново започна да пласира зверски ъперкъти в тялото на американеца, но пък получи и ляв прав в главата си. Така вторият рунд, макар да бе по-равностоен, вероятно бе видян в полза на Тервел от съдиите край ринга.

ТРЕТИ РУНД

По-малкият брат започна с ляв прав и ляво кроше, а Уебстър се навеждаше като марка за защита и опитваше така да накъсва играта. Явно това бе тактиката на американеца да опази брадичката си от десен крос или дясно кроше, защото упражнението се повтаряше през целия рунд. Най-накрая точно дясно кроше попадна в главата на Уебстър, чиито нечисти удари зачестиха, но реферът Оливър Бриен засега не му правеше сериозни забележки. Въпреки всичко, това бе най-добрият рунд досега на Тервел.

ЧЕТВЪРТИ РУНД

Пулев остана недоволен от някои отсъждания на рефера, който не правеше никакви забележки на Уебстър за слабото му поведение, що се отнася до навеждането на главата. Съветите на щаба на Тервел бяха да се търси левия прав и генерално работата с лявата ръка, а Уебстър отправи десен прав, но ударът бе париран с великолепен ляв прав. Темпото бе добро, а българинът не даваше чести шансове на опонента да атакува, освен при някоя контра. Тази част беше по-оспорвана, след като Тервел вкара ляв прав и две други страховити попадения, но рундът свърши.

ПЕТИ РУНД

Уебстър се измъкна от унищожителна контраатака на Пулев, след като някак „се скри”, а ударът на Тервел спря във въжетата. Опитите на Пулев не спряха дотук, след като главно крошетата вървяха в главата на Уебстър, но последва тежък ъпъркът. Последва експлозивен удар от Пулев, но Уебстър пак избяга. Серия от Уебстър пък за край на рунда видя мача.

ШЕСТИ РУНД

Дешон Уебстър продължи да търси въжетата, където очевидно се чувстваше по-добре, докато Тервел в шестия рунд бе една идея по-пасивен. Последва неточен удар от Уебстър, но контраатакуващо кроше на Пулев отиде право в брадата на опонента. Американецът извади страшен късмет, тъй като се огънаха колената, а Пулев тръгна да го атакува яростно, но дойде краят на рунда. Това беше страхотен шанс за Тервел, но GONG-ът забави победата за българина. Зверска бомба дойде в брадата на Уебстър.

Преди мача на Тервел Пулев: Меле в публиката на Колодрума СНИМКИ

СЕДМИ РУНД

Бърз нокдаун на Уебстър видя седмия рунд, а надмощието на Тервел продължи с неистови темпове. Българинът пласираше удар след уар в главата на опонента, който „едва ходеше”. Нелошо попадение вкара Тервел, след като някак нещата се кротнаха. Дясно след дясно кроше в главата на Уебстър, учудващо не го сваляха, а той дори не можеше да атакува контриращо. Още един изключително убедителен рунд за българина.

ОСМИ РУНД

За съжаление, Уебстър оцеля и в този рунд, но Тервел продължаваше да контролира събитията на ринга.

ДЕВЕТИ РУНД

Зрителите в "Колодрума" очакваха с нетърпение нокаута, но пословичната вече практика американецът да се навежда и да се опазва от тежки удари, продължи. Той даже наглееше и претендираше, че е получил удари в тила, а сам ги предизвикаваше с поведението си. Независимо от това и този рунд отиде на сметката на Тервел.

ДЕСЕТИ РУНД

Тервел скъси дистанцията и не спираше да притиска Уебстър, но роденият в Канзас боксьор отказваше да падне на ринга.

ЕДИНАДЕСЕТИ РУНД

Интересното бе, че Уебстър изненада с ляво кроше в главата Тервел в самото начало на рунда, после българинът върна жеста и упражненията се повтаряха. Пулев вкара ляв прав за пореден път по прекрасен начин и продължи да чака удобен момент за пласиране на дясно кроше, което евентуално да приключи всичко. Американецът вече залагаше искрено на удари с големи замахвания в отчаян опит да нокаутира съперника си и да поднесе сензация, но защитата на Тервел бе на ниво.

ДВАНАДЕСЕТИ РУНД

Последният 12-и рунд започна с маркиращи удари от Тервел, а Уебстър бе много активен, след като играеше „всичко или нищо”. Безспорен факт е, че българинът натрупа голям опит в изиграването на подобен тип дуели, след като това бе първият му изцяло пълен бой. Пулев вкара десен прав, а Уебстър отново се гмурна в краката му и падна по колене. Двамата влязоха в серия, но ударите на Пулев не остана впечатлен от нагласата на американеца. Това бе и краят на мача.