Лудогорец излиза в един от най-важните си мачове за сезона. "Орлите" се изправят срещу Ференцварош, а за да се класират на 1/16-финалите ще трябват да спечелят поне точка.

Унгарците обаче също имат своите шансове. Те обаче трябва да търсят задължителна победа. Българите имат 7 точки в актива си, а съперникът им е с една по-малко. По този начин здравият сблъсък на “Лудогорец Арена” тази вечер е гарантиран.

Интересното е, че това ще бъде трети двубой между тези два отбора този сезон. Ференцварош се оказа черната котка за Лудогорец в Шампионската лига, като го отстрани още в първия предварителен кръг, когато спечели и двата мача с разградчани (2:1, 3:2). След това съдбата ги събра отново в група “Н” на Лига Европа. “Орлите” взеха малък реванш като разбиха Фради с 3:0 в Унгария в първия мач между двата тима в групата. Сега това обаче може да няма никакво значение, ако днес българският шампион не си свърши работата и не постигне позитивен резултат, който да го класира напред.

Освен всичо друго Лудогорец излиза и за сериозни пари в този мач. За класиране на 1/16-финал в Лига Европа всеки отбор получава гарантирани 1 млн. евро, а дори и при загуба в следващия етап в касата влизат още 500 хил. евро. Освен това за победа в групите премията е 570 хил. евро, а за равенство, което също устройва “Орлите”, се получават 190 хил. евро.

Добрата новина за домакините е, че нямат сериозни кадрови проблеми за днешния мач и Станислав Генчев ще може да пусне оптимален състав.