Бившият нападател на Локомотив Пд Мартин Камбуров вкара и двата гола за победата на Берое като гост на черно-белите на Лаута с 2:0. Така тимът от Стара Загора отдалечи Локо от битката за медалите. Пловдивският тим остава на 5-о място с 50 точки, пред него са Славия с 52, ЦСКА с 52 и мач по-малко, Левски с 53 и Лудогорец с 68, който вече е шампион и също е с мач по-малко.

Домакините, които бяха без наказаните Карагарен и Луков, играха с желание, но явно не бяха достатъчно концентрирани и мотивирани след спечелването на Купата на България в сряда. Те започнаха по-активно и Малонга имаше възможност да открие, но вратарят спаси удара му. След това Умарбаев центрира отляво, но Алмейда не успя да засече топката с глава. Гостите отправиха само един удар до почивката - на Макута, отразен без проблеми от Илко Пиргов.

Локо започна по-активно и втората част, но получи гол десетина минути след подновяването на играта. Фал нахлу в пеналта, но бе повален от Лукас Масоеро и реферът отсъди дузпа, която Камбуров превърна в гол. Двайсетина минути по-късно Цветков проби отляво и опита удар, а Камбуров отблизо отклони в мрежата и фиксира крайното 2:0 за Берое. Това бе осмия гол на Камбуров срещу бившия му отбор и общо 235-и в родния футболен елит.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - БЕРОЕ 0:2

0:1 Камбуров (57-д, 75)

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 1. Пиргов, 25. Масоеро, 61. Алмейда, 20. Петрович, 10. Умарбаев, 34. Витанов, 44. Николаев, 50. Томашевич, 16. Салинас, 14. Илиев, 23. Малонга

БЕРОЕ: 33. Ганев, 19. Василев, 5. Мезаг, 25. Ангелов, 27. Стоянов, 6. Цветков, 8. Охене, 10. Макута, 73. Минчев, 11. Фал, 9. Камбуров

Стадион: "Локомотив", Пловдив
Съдия: Николай Йорданов