ЦСКА-София изненада Рома на "Олимпико" и отмъкна точката за България. Два тима завършиха 0:0 в мач от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа, като "червените" се представиха повече от достойно.

Двубоят очаквано започна с натиск на домакините. Първата по-сериозна опасност дойде след шут на Вилар в третата минута, който Бусато изби в корнер. След неговото изпълнение топката се задържа пред наказателното поле на червените. Последва центриране отляво и Смолинг прати топката в мрежата на българския тим, но попадението бе отменено поради засада.

В 7-ата минута ЦСКА-София отправи два изстрела чрез Али Соу, вторият от които доста опасен покрай лявата греда.

12 минути по-късно Мазику се пребори великолепно с играч на вълците, нахлу в наказателното поле и можеше да подаде към непокрития Соу, но предпочете да стреля, а след рикошет топката излезе в корнер. След неговото изпълнение Занев не успя да вкара от метър с глава, но дори да го бе направил попадението нямаше да бъде зачетено заради засада.

В средата на частт Рома изпусна чисто положение. Мхитарян изскочи сам срещу Бусато след двойно подаване и прехвърли бразилския страж, но за късмет на нашия тим топката се отклони в напречната греда.

Малко след почивката ЦСКА-София като по чудо не откри резултата. Санкаре стреля с глава от 5 метра, засичайки центриране отдясно, но Лопес изби. Последва добавка от 8-9 метра на Антов с крак, но над вратата.

В 65-ата минута в игра за ЦСКА се появи Енрике Рафаел, който замени Джером Синклеър. Секунди след като влезе на терена, Енрике имаше добра възможност. Той получи отляво и навлезе в наказателното поле, след което хубав удар по земя с левия крак. Пауло Лопес обаче плонжира и закова топката до близкия страничен стълб.

Последваха силни моменти за „червените”. Първо Али Соу бе изведен абсолютно сам срещу вратаря на Рома, но нападателят не успя да преодолее стража, който бе на мястото си. Секунди по-късно, при последвалото разиграване, топката бе центрирана в наказателното поле, където Георги Йомов се извиси и с глава стреля под рамката на вратата, но Лопес отново спаси.

В 78-ата минута Густаво Бусато трябваше да се намесва решително след удар на резервата Лоренцо Пелегрини. Въпреки мощния шут, вратарят на ЦСКА бе пласиран добре и изби.

Седем минути преди края Занев трябваше да чисти на метър от голлинията след много добра атака, сътворена от Пелегрини и Педро. Веднага след това ЦСКА организира добра контраатака, която бе спрян от Вияр с нарушение срещу Енрике. Въпреки че имаше отлични предпоставки за авантаж, главният рефер спря играта.

Един Джеко на два пъти пробва Густаво Бусато, но вратарят и в двата случай отрази ударите на нападателя.

В продължението ЦСКА-София можеше да стигне и до трите точки. Георги Йомов цетрира към Ахмед Ахмедов, който засече с глава, но над гредата.

 

Снимка: gong.bg