Петицията, призоваваща за разследване на смъртта на английски фен в България, е преминала границата от 100 000 подписа. Именно заради това неговите родители настояват случаят да влез в британския парламент.

Роб Спрей почина в София на 14 октомври миналата година преди квалификацията за европейско първенство на Англия срещу България. Но три месеца семейството му все още чака информация за обстоятелствата около смъртта му от спиране на сърцето, докато е в полицейския арест, пише британският вестник The Telegraph.

Разкриха кой е починалият англичанин в София, фен на Уест Бромич е!

Сестрата на Спрей Кейти миналия месец отправи апел към местните свидетели, след като й е било съобщено, че докладите за токсикологичния анализ няма да бъдат представени, докато не приключи пълното разследване на смъртта му.

Точният момент на смъртта на Спрей все още не се потвърждава, докато три искания от полицията на Стафордшир за кадри от камери за видеонаблюдение и изявления на свидетели, които българските власти твърдят, че са събрани, досега са били игнорирани, според близките му.

Семейството на Спрей също остава отчаяно да разбере защо е изписан от болницата и изпратен в полицейския арест, при положение че скоро след това сърцето му е спряло,а в ареста не е имало лекари, които да му помогнат, предава "Фокус".

Аманда Милинг, членът на парламента от Канок Чейз и членът на Европейския парламент Антеа Макинтайър се опитват да помогнат на семейството на Спрей да получи отговори, но сега искат въпросът да бъде обсъден в парламента.

Според уебсайта за петиции на парламента на Обединеното кралство, когато една петиция събере сто хиляди подписа тя трябва да бъде разгледана с дебат в парламента. Петицията на семейство Спрей надхвърли сто хиляди подписа в ранните часове на деня.

Сега сестра му Кейти е писала до Аманда Милинг, за да я помоли да отнесе дебата в Парламента възможно най-скоро. „Това трябва да стигнем до парламента, защото все още търсим отговори“, каза Кейти. „Не сме получили никаква нова информация за смъртта на Роб, след като разбрахме, че той е починал от спиране на сърцето в началото на ноември.

„Българските власти не са предоставили никаква информация и ние все още нямаме представа колко време ще продължи разследването или какво точно се случва.

„Все още не знаем точното му време на смъртта или защо е изписан от болницата и пратен в полицейския арест. Не знаем също какъв вид лечение, ако има такова, е получил, когато е спряло сърцето му. Нуждаем се от отговори. “

Относно петицията, надхвърляща 100 000 подписа, Кейти добави: „Отговорът беше невероятен и бих искала само да благодаря на всички, които отделиха време да подпишат петицията и да ни подкрепят“.