Само трима души имат достъп до седемкратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, чието състояние остава загадка за света по изричното желание на семейството му, съобщи „Марка“. Разкритието направи Елизабета Грегорачи, бившата съпруга на Флавио Бриаторе, един от най-близките до Шуми още от съвместния им престой в отбора на „Бенетон“.

Грегорачи и Бриаторе се разведоха през 2018 г., в момента тя участва в италианския VIP Big Brother. Именно по време на разговор с друг участник за здравословното състояние на Шумахер, за което само се носят слухове, Грегорачи каза: „Той не говори, комуникира с очите си. Само трима души могат да влязат да го видят“.

По думите й семейство Шумахер вече не е в резиденцията си на езерото Леман в Женева, а се е преместило в Испания. „Преместиха се в Испания и съпругата му изгради истинска болница в самото жилище“, увери Грегорачи.

Вече изминаха почти 7 години от трагичния инцидент по време на ски в Алпите на Михаел Шумахер, който при безобидно падане, макар и с предпазна каска, удари главата си лошо в камък. Миналата седмица швейцарският невролог Ерих Ридерер обясни в документален филм, че няма яснота около състоянието на германеца, пише "Дарик".

След продължителната кома Шуми сега може да става и дори да прави малки крачки, но нищо повече. Според Ридерер 51-годишният легендарен пилот е във вегетативно състояние.

Шумахер никога няма да се подобри!