Националният отбор на България по футбол няма победа вече една година. Тази вечер обаче „трикольорите“ имат шанса да прекъснат негативната си серия. Селекцията на Красимир Балъков гостува на Черна гора в Подгорица, а битката между двата състава е за четвъртото място в  група "А".

Селекционерът Красимир Балъков е в серия от четири загуби в първите си четири мача на тима. Трима от четиримата титуляри в отбраната в последната квалификация на "Уембли" - Николай Бодуров, Страхил Попов и Васил Божиков, са аут за мача поради различни причини. Единствено Антон Недялков ще е титуляр, но този път може да играе централен защитник в тандем с Кристиан Димитров от Ботев (Пд). Останалите ще са дебютантът в официален мач - Георги Пашов и получилият първа повиквателна от Бала - Петър Занев.

Капитанът Ивелин Попов ще бъде един от двамата опорни халфове, а негов партньор в схемата 4-2-3-1 ще е Кристиан Малинов. По десния флаг остава въпросителната Галин Иванов или Кирил Десподов. Марселиньо и Вандерсон най-вероятно отново ще стартират от първата минута. На върха на атаката пък ще оперира Божидар Краев.

Този път България търси победата в европейска квалификация, за да не запише антирекорд от шест поредни мача без успех за европейско първенство.