Ръководството на Локомотив Пловдив излезе с позиция против предложението на Валери Симеонов, в което казината да бъдат само в хотели с категория пет звезди, в курортни комплекси и населени места от 20 км от границата. Тя бе оповестена днес, ден след като предложението не мина в парламентарните комисии.

Вчера след гласуването режимът на работа на казината и игрални зали остана непроменен, те няма да бъдат ограничени само в 5-звездни хотели и курорти, както се предвиждаше в предложените поправки в Закона за хазарта, внесени от лидера на НФСБ Валери Симеонов. Това реши бюджетната комисия в НС. "За" законопроекта гласуваха само 5-ма депутати, останалите гласуваха "въздържали се".

ГЕРБ не подкрепи коалиционният си партньор „Обединени патриоти“ в искането му за ограничаване на казината.

„Не говорим за мораториум. Ние не спираме хазарта, а искаме да го ограничим чисто териториално. Насочваме в услуга на посетителите в туристическите обекти. Да се твърди, че с нашия законопроект се налага мораториум върху хазарта, не отговаря на истината“, смята лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Симеонов подчерта, че от партията му ще продължат да защитават идеята си за ограничаването на хазартната зависимост, която той сравни с пандемията от коронавирус.

Опозицията от БСП пък се обяви за пълна забрана на хазарта, въпреки че не даде подкрепа за предложенията за неговото ограничаване по време на вчерашното гласуване.

Вижте позициятана Локомотив:

Във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, номер 054-01-50, внесен в Народното събрание на 04.06.2020г. от Валери Симеонов ръководството на ПФК Локомотив Пловдив изразява следната позиция:

В разпоредбата на параграф 1 на законопроекта се предлага създаване на ал. 4 и чл. 4 от Закона за хазарта, съгласно която хазартни игри в игрално казино и/или игри с игрални автомати се организират само в хотели с категория пет звезди, в курортни комплекси и населени места съгласно приложението към закона, както и в територии и населени места, отстоящи на не повече от 20 км от шосейните, железопътните, морските и речните гранично-пропусквателни пунктове.

Приемането на тази разпоредба би довело до затварянето на всички игрални зали и съответно до преустановяването на тяхната дейност. Всеизвестно е, че организаторите на хазартни игри са основни рекламодатели и спонсори на много български спортни клубове, в това число и на ПФК Локомотив Пловдив. Предоставените от страна на хазартните организатори във връзка с рекламните и спонсорски договори средства са задължителен елемент за съществуването на клуба, поддържане на спортната база и за постигане на високи спорни резултати от страна на спортистите ни.

Тази редакция на Закона за хазарта неимоверно ще доведе до спиране на приходите за клуба от основния източник на средства. Отпадане на тези приход поставя под въпрос издръжката на клуба, спортистите му и респективно неговото бъдещо съществуване. В случай, че се допусне лишаването ни от тези средства за нас възникват сериозни притеснения за бъдещето на спортния ни клуб.

През изминалата 2019 година Локомотив триумфира с Купата на България, игра финал за Суперкупата и остави отлично впечатление с изявите си в Лига Европа срещу Спартак (Търнава) и Страсбург. През тази година “черно-белите” имат шанс да защитят Купата и да играят отново на европейската сцена.

За Футболист №1 на България за 2019 пък бе избран капитанът на Локомотив Димитър Илиев.

Надяваме се, че законопроектът ще бъде преразгледан и ще бъде взето правилното решение в името на българския спорт.

С уважение,

Ръководството на ПФК Локомотив Пловдив

 

Решиха дали казината у нас да са само по границата!