Със или без публика, Кобрата ще се бие с Джошуа на тази дата

Със или без публика, Кобрата ще се бие с Джошуа на тази дата

Мачът за световната титла по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев ще се проведе на 12 декември в "О2 Арена" в Лондон, дори да е при закрити врата, категоричен е промоутърът на шампиона Еди Хърн.

По-рано днес премиерът на Великобритания Борис Джонсън охлади мераците на спортната общественост за завръщането на феновете по трибуните от 1 октомври. Напоследък броят на заразените с COVID-19 на Острова расте и затова бяха наложени нови, по-строги мерки срещу разпространението му. Затова запалянковците ще трябва още да почакат преди да могат отново да гледат на живо любимите си спортове.

Еди Хърн се надява до декември обстановката в страната да се поуспокои и мачът да се проведе поне през 5000 зрители. Дори това да не е възможно, той заяви, че срещата няма да бъде отложена отново.

"Нашето намерение е да продължим по план с планираните събития. Очевидно финансовите постъпления ще бъдат засегнати от липсата на фенове, или от тяхното малко количество, но ние работим така, че да спазим графиците. Това важи и за мача на Джошуа.", коментира промоутърът пред "Дейли Мейл", цитиран от бТВ.

"Имаме две опции - да отменим мача или да продължим, макар и без публика. Все още се надяваме, че до декември част от публиката ще може отново да присъства на мачове, но в момента не можем да го планираме. Джошуа ще се боксира през декември, тъй като ще измине една година от последния му двубой срещу Анди Руис, а той се нуждае от мачове", добави Хърн.

Първоначално срещата между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа бе насрочена за 20 юни на новия стадион на "Тотнъм", който има капацитет от 70 000 места за подобни събития, а след това бе преместена за 25 юли. Заради пандемията от коронавирус бе отменена и втората дата, а в началото на септември Хърн потвърди, че срещата за пояса на Международната боксова федерация (IBF) ще бъде на 12 декември в "О2 Арена" в Лондон

Напишете коментар
captcha

Виж още

Честито!

Ивет Лалова роди момче

Лекоатлетната Ивет Лалова роди първото си дете. Бебето е момче и носи
Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов бе на официално посещение
Двама съотборници от клуб от Висшата лига са задържани по подозрение, че са
Христо Стоичков става дядо на момче. Това стана ясно от видео на парти за
Руската волейболистка, кандидат-майсторът на спорта Арина Михайлина почина на
Билетите за реванша между Ботев Пд и ЦСКА за Купата на България в Пловдив се