"Вчера на заседание на МС Бойко Борисов изпълни своя ангажименти отпусна пари за изграждане на спортна общиснка инфраструктура. Разбирайте бяха отпуснати средства за стадион "Христо Ботев" и стадион "Локомотив". 25 милиона ще са за Ботев Пловдив, а 12 за Локо Пловдив, за трибуната. Всичко друго е спекулация.". Това заяви на пресконференция по-рано днес кметът на Община Пловдив Здравко Димитров.

"Чух вчера да се дават интервюта за Спартак, за Марица. Който може да осигури, нямам нищо против. Аз не съм поемал ангажимент", допълни още Зико.

Пари ще бъха осигурени и за пет училища в Пловдив. Това са СУ "Найден Геров", ОУ "Душо Хаджидеков", СУ "Софроний Врачански", СУ "Св. Седмочисленици", ОУ "Екзарх Антим Първи" и две училища в Асеновград. Те ще получат по 500 хил. лева.

Утре кметът и премиерът Бойко Борисов ще проведат срещи с ръковдствата на двата пловдивски гранда - в 10 часа на Лаута, а час по-късно на Колежа.

"Трябва двете страни да представят проекти. Ще има обявена поръчка и който спечели, ще я изпълни. Ще следя всеки лев къде отива. В това отношение ще бъда безкомпромисен.", заяви още Димитров.