Лудогорец загуби с 0:1 домакинството си на Еспаньол от група "H" на Лига Европа. Двубоят се игра пред пълните трибуни на стадион "Лудогорец Арена", но феновете в Разград този път не ликуваха след последния съдийски сигнал.

Мачът на „Лудогорец арена” започна доста спокойно, като в първите няколко минути двата тима не предприемаха сериозни рискове. Гостите от Барселона успяха да стигнат до два поредни корнера пред Пламен Илиев, след които обаче, не последва точен удар в неговата врата.

Първият такъв дойде в 9-ата минута, когато Джоди Лукоки успя да насочи топката с глава в очертанията на вратата след центриране на Сисиньо от фаул, но стражът на гостите бе на мястото си и спаси.

В 13-ата минута обаче, футболистите на Лудогорец допуснаха фрапантна грешка в отбрана, която бе наказана моментално. След загубена първа топка в центъра на терена, капитанът Хави Лопес игра с глава и прати коженото кълбо към наказателното поле на Лудогорец, където Рафаел Форстър подцени ситуацията и позволи на Кампусано да го надбяга и с лекота да стреля покрай Пламен Илиев, за да открие резултата.

Голът на гостите се отрази на играта на разградчани, които лесно губеха топката и допускаха твърде много грешки в центъра на терена.

Едва в 28-ата минута Лудогорец загатна за себе си, организирайки много добра контраатака по лявото крило. Джоди Лукоки обаче действа твърде разконцентрирано на границата на наказателното поле и лесно загуби топката.

В заключителните минути на първото полувреме футболистите на Станислав Генчев погледнаха по настоятелно към вратата на своя противник. Марселиньо пробва да изненада стража на гостите с далечен удар в 42-ата минута, но след рикошет топката излезе в корнер. Именно след неговото изпълнение дойде и най-чистата ситуация за разградчани пред първата част. След центрирането от ъгловия удар, топката стигна до Стефан Баджи, който стреля с десния крак, но защитник на Еспаньол изчисти пред голлинията.

Гостите също имаха своите добри възможности. Виктор Кампусано стреля силно по земя, но Илиев спаси, а малко по късно Еспиноса отправи изстрел с глава, който мина на сантиметри покрай левия страничен стълб.

През втората част Лудогорец вдигна оборотите, но атаките на българите стигаха само до подстъпите на наказателното поле, където не се намираше продължение към нещо по-опасно. На няколко пъти се откри възможност за стрелба, но Чибота и влезлия като резерва Битон не се справиха добре в опитите си. Влезлият като резерва Якуб Шверчок пък изобщо не се ориентира в играта, докато бе на терена и с нищо не помогна за подобряването на играта.

В 88-ата минута Лопес си изкара втори жълт картон и трябваше да остави тима си с човек по-малко за последните минути. Това обаче не помогна кой знае колко на Лудогорец и “орлите” не успяха да стигнат до опасност пред Диего Лопес с изключение на няколко центрирания, при които стражът или защитата пред него се справиха.

Така Лудогорец допусна грешна стъпка след отличните си първи два мача в групата, в които записаха две категорични победи над ЦСКА (Москва) и Ференцварош. Българите остават с актив от шест точки, но вече са на втора позиция.