Президентът на Ботев Пд Георги Самуилов благодари на премиера Бойко Борисов за уверението, че стадион "Христо Ботев" ще бъде посторен с държавни пари. Припомняме, че преди два дни кметът на Пловдив Здравко Димитров оповести това решение.

На другия полюс бяха феновете на Локомотив Пд, които заявиха, че "помощ на премиера" не е в интерес на Пловдив

Прекратяват концесията за Колежа! Кметът на Пловдив със сензационен пост във Facebook


Вижте изявлението на Самуилов:

Уважаеми ботевисти,

От името на ръководството на ПФК "Ботев Пловдив" и като негов президент изразявам нашата благодарност към министър-председателя Бойко Борисов за решението му стадион "Христо Ботев" да остане общински и да бъде построен с държавно финансиране, а сегашната концесия да бъде прекратена. Правителството многократно е показвало, че изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

Това е най-доброто действие и най-сигурният начин клубът да се върне в своя дом – „Колежа“, съобразно закона. Решението е изцяло в полза преди всичко на ПФК "Ботев Пловдив" и феновете. То е далновидно и по отношение на развитието на футбола в града и като цяло за българския спорт.

Благодаря на футболистите на "Ботев Пловдив" и екипа, които стоят зад отбора и показват добри резултати напоследък. Всички те знаят колко важна е вашата подкрепа от трибуните и какъв допълнителен стимул за по-добро представяне ни носи.

Оттук нататък помирението в името на ПФК "Ботев Пловдив" и сътрудничеството са ключови за бъдещето на любимия ни отбор!

С уважение,
Георги Самуилов

 

Фенклубът на Локомотив до премиера: Не е в интерес на Пловдив да помагате на Ботев