България загуби с 0:1 в Парагвай в контролна среща, завършила преди минути. Единственото попадение в двубоя падна в 60-ата минута, след като Мигел Алмирон реализара с удар от 25 метра. Това бе първи мач под ръководството на новия селекционер Георги Дерменджиев. Срещата на стадион "Васил Левски" бе наблюдавана от по-малко от 1000 души.

Първата опасност беше пред българската врата в 16-ата минута, когато Вийясанти стреля с глава, но покрай вратата на Георгиев. "Лъвовете" отвърнаха с отлична контра в 24-ата минута започната от Вандерсон, минала през Неделев, след което извеждащото подаване на Вандерсон към Попов беше дълго и вратарят Силва спаси.

Пет минути по-късно Георги Костадинов наруши правилата пред границата на наказателното поле, за което получи жълт картон, но спря обещаваща атака на гостите.

В края на първата част Парагвай създаде две опасни попожения пред вратата на Георгиев, но стражът на "трикольорите" беше на ниво и запази мрежата си "суха".

В началните минути след паузата Ивелин Попов създаде опасност пред вратата на Силва, който се справи и изби в корнер.

В 60-ата минута играчът на Нюкасъл Мигел Алмирон с удар от 25 метра в долния ляв ъгъл не остави шансове за Георгиев - 0:1.

България отвърна с атака, която Ивелин Попов не съумя да завърши успешно само две минути след попадението във вратата ни.

В 69-ата минута Риверос от малък ъгъл опита да накаже Георгиев, който отново се справи отлично със ситуацията. Две минути по-късно отново Алмирон пробва мерника си, но не сполучи да се разпише.

Кирил Десподов опита удар от въздуха в 78-ата минута, но топката излезе в аут.

В минути до края липсваха по-интересни ситуации и в крайна сметка Парагвай спечели двубоя.